cura: 1. spiritual charge: care. 2. to restore to health and soundness, to bring about recovery: cure. 3. Root of the word “curator” in Latin; one who is responsible for the care of souls, later, one in charge of a museum, zoo, or other place of exhibit. 4. instrument with two or three strings that is used in folk music. 5. small sparrow. 6. the name of a short story written by Cevat Sakir Kabaagacli, also known as the Fisherman of Halicarnassus (A Flower Thrown to the Sea from the Aegean, 1972). 7. “The double sense of cura refers to care for something as concern, absorption in the world, but also care in the sense of devotion” Martin Heidegger

Thursday, October 20, 2011

SAKIZLI LORLU KURABIYE

Tijen İnaltong ve halamın tarifinden...

1/4 su bardağı zeytinyağı
250 gr tatlı lor peyniri
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta
1 çay kaşığı karbonat
2 su bardağı un
2 parça damla sakızı
2 çorba kaşığı susam

zeytinyağı, lor, şeker ve yumurtaları (birinin akını ayırıp) karıştırın. karbonat ve un ekleyip yoğurun. hamur yapışmaz hale gelene kadar un ekleyin. sakızı dövüp ekleyin. şekil verdiğiniz kurabiyeleri yumurta akına bandırıp susama değdirin. 180 derece fırında 30 35 dakika kadar pişirn.

No comments: